vidéki telephely

dvweb.hu /

Vidéki telephely bejelentése pályázatokhoz

Az elmúlt években a pályázati forrásokra számító vállalkozások számtalan esetben tapasztalták, hogy a Pest megyei, illetve a fővárosi telephellyel rendelkezők számára jóval kevesebb pályázati forrás áll rendelkezésre. Azonban az itt működő kkv-knak sem kell lemondani a fejlesztésről, és beruházásról.

A Közép-Magyország régió és Budapest a kevésbé támogatott területek közé tartozik, ezért jóval kevesebb támogatás hívható le az itt működő mikro, kis-, és középvállalkozások számára. Annak, aki nem szeretne lemondani a jó lehetőségről érdemes lehet a fővárosi és a Pest megyei székhelyet, telephelyet egy vidéki telephely létesítéssel bővíteni.

Miért jó megoldás a vidéki telephely?

Köztudott, hogy az elmúlt fejlesztési ciklus legnépszerűbb operatív programja a GINOP volt, egyes felhívások még ma is nyitva állnak, ugyanakkor a 2021-2027-es ciklusban GINOP Plusz néven fut tovább. A korábbi GINOP felhívások között nem egy volt, amely a projekt kötelező megvalósítási helyszínként nem a székhelyet írta elő, hanem a kiíró a telephelyet szabta meg. Egy új telephely bejelentése és fenntartása hosszú távon extra pályázati forrást jelenthet. A befektetett költség jóval kisebb egy cég számára, ráadásul az online úton történő bejelentés sem igényel különösebb utánajárást és munkaidő ráfordítást.

Mire alkalmas egy vidéki telephely?

Ha reálisan átgondoljuk a terveket, akkor az tény, hogy a nagyobb telephelyfejlesztések, vagy eszközbeszerzéseket megvalósítására egy GINOP pályázat sem Pest megyében sem Budapesten nem tudjuk megvalósítani, ugyanakkor a kereskedelmi és értékesítési tevékenységhez kapcsolódó IT-fejlesztésekre egy vidéki telephely bejelentése jó megoldást nyújt, ráadásul a fejlesztések megvalósításához számtalan vissza nem térítendő támogatást érhetünk el a folyamatosan kiírásra kerülő pályázatokkal.

FILED UNDER : Vállalkozás