Rimini látnivalók

dvweb.hu /

Rimini látnivalók

Rimini ideális nyaralóhely bárki számára, hiszen húsz kilométernyi homokos tengerpartja és a lassan mélyülő víz nagyszerű biztonságot és kényelmet nyújt a családosok számára is. Nem véletlen, hogy Rimini partjainál 40 ezer napernyő nyújt árnyékot a nyaralók számára.

A lakosság 100 ezer fő, mely olykor tízszeresére nő a nyaralókkal. A város történelme hosszú múltra tekint vissza, már a görögök, kelták és az etruszkok is megfordultak itt, majd i. e. 268-ban római várossá tették Ariminum néven, hiszen kedvező adottságai miatt kitűnő kikötő és szállítási útvonala lett a birodalomnak. Erről több műemlék is tanúskodik, melyek közül érdemes néhányat megtekinteni.

A Piazza Tre Martiri Rimini központi tere, mely eredetileg római fórum volt és nagyon sokáig Julius Caesar térnek hívták. A város központi részeit innen indulva felfedezhetjük. A római amfiteátrumot a mai napig használják programok megrendezésének helyszínéhez. 10 ezer néző befogadására építtette Hadrianus császár. Egy második Colosseumot kívánt létrehozni az építménnyel. A Tiberius hidat Tiberius császár építtette i. sz. 21-ben, mely ma is eredeti funkciója szerint működik, 2000 éve sétálnak rajta át a csatorna felett az emberek. A hídhoz isztriai köveket hozatott a császár. Ezen kívül még ókori építmény az Augustus diadalív, mely a várost körülvevő városfal részét képezte, Augustus császár tiszteletére emelték, ezzel is jelezve Rimini kiemelt birodalmi pozícióját.

A Malatesta templom a XV. században épült, jelenleg katolikus templomként működik. Akkoriban a neo-klasszikus építészeti stílus egyik első építményének számított. A Malatesta család építtette, aki akkoriban Riminit urallta és komoly összetűzésben állt a pápával. Ehhez hasonlóan a Sigismondo kastélyhoz is közük van, melynek régi neve Malatestina erőd és a város központjában áll, sajnos mára már csak a központi része maradt meg épen.

A Madonna della Scala templom a XVII. században épült, legszebb kincse Codrini festménye, a Madonna della Scala, mely a templomot megszentelő Madonnát ábrázolja.

A Piazza Cavour már a középkorban is Rimini központja volt, melyet paloták szegélyeznek. Többek között a Palazzo del Podesta, mely a XIV. században épült, jelenleg is jó állapotban van, kiállítások és bemutatók szervezésére használják az épületet. Ezen a téren látható a Pigna szökőkút is, mely Rimini egyik jelképe.

A városi múzeum egy XVIII. századi Jezsuita kolostorban található. Érdekes épület a Gambalunga könyvtár, mely egy XVII. századi palotában foglal helyet. Legértékesebb könyvei még a Malatesta korszakból maradtak ránk.

A repülési múzeum egy szabadtéri kiállítás a San Marino felé vezető úton, ahol 50 repülőt nézhetünk meg.

A városban létezik a Fellini alapítvány, hiszen a világhírű filmrendező ennek a városnak a szülötte. Az 1987-ben alapított filmtár is az alapítványhoz kapcsolódik, mely a mozi kultúrát mutatja be.

További látnivalók Riminiben
Rimini nevezetességek

Olaszország utazás
Volterra
Irány Nápoly
Milánó

További érdekes látnivalók

Wild Wadi Water Park
Picasso Múzeum Malaga
Ljubljana látnivalók
Passau látnivalók
Disneyland
Koblenz

FILED UNDER : Utazás