vendégszoba

dvweb.hu /

Vendégszoba kialakítása

A vendégszoba a legtöbb lakásban helyhiány miatt nem kialakítható, pedig érdemes végiggondolni, hogy egy vacsora vagy parti után nincs-e mégis olyan hely, ahol alkalmas pontot tudunk biztosítani egy pár vendég számára a pihenésre.

A nagy alapterületű lakások esetében mindenképpen érdemes elgondolkodni, van-e egy olyan kisebb alapterületű szobánk, aminek legalább csak a másodfunkciója lehetne a vendégszoba. Másodfunkció esetében jó hely lehet akár a szárításra, vagy a vasalásra használt háztartási helyiség is.

A külön szoba esetében a bútorzat szempontjából bőven elég egy, vagy két kinyitható ágy és egy tárolófelület. Nagyon fontos, hogy külön funkció esetén legyen elég szekrény, vagy akár az egész falon végigfutatott szekrény, ahová igény esetén minden elrejthető, amíg a vendégeknek átadjuk a szobánkat.

Amennyiben külön szoba kialakítására nincs módunk, megteszi a nappalink is. Egy kihúzható kanapé elengedhetetlen eleme egy átmeneti hálószobának. Olyan bútordarabra van szükségünk, amely kényelmes ágy és ülőalkalmatosság is egyben. A modellek között olyan típusúakat keressünk, amiknek kényelmes matraca és strapabíró kerete van.

Nagyon lényeges szem előtt tartani azt a tényt, hogy a kanapé idővel a használattól mindenképpen megpuhul, ezért érdemesebb a keményebbeket választani, mert azok sokkal tartósabbak.

FILED UNDER : Otthon