luxembourg

dvweb.hu /

Tovább emelkedik az ingatlanok ára Luxemburgban

A Nagyhercegségben az ingatlanok még drágábbak lettek, tette közzé a helyi ingatlanportál egy tanulmányban az ingatlanárak alakulását a közelmúltban.

Az újonnan épült társasházi lakások ára a közelmúltban, 2019-ben 15 százalékkal emelkedett. Az ingatlanokkal foglalkozó portál által publikált adatok a luxemburgiak számára nem okoztak meglepetést: a luxemburgi ingatlanok ára magasak, és folyamatosan emelkednek. Ez a tendencia a fővárosban Luxembourgban még inkább aggasztó tendenciát mutat.

A magas árak a bérleti díjak emelkedését és maguk után vonják:míg a házak esetében a díj növekedése 2 százalékos, a lakások esetében 6 százalékos áremelkedés volt tapasztalható az elmúlt években.

Luxemburgban egy átlagosnak számító lakás bérleti díja havonta 1616 euró, addig egy házért nagyjából 3000 eurót kell fizetni. A tapasztalatok szerint a fővárosi árak továbbra is a legmagasabbak. Ugyanakkor a bérelt ingatlanok jelentős mennyisége, 67 százaléka Luxembourgban az ország fővárosában és központjában található.

Az ingatlanok árnövekedése igen látványos, 2019-ben a lakást vásárolni szándékozóknak jóval mélyebben kellett a zsebükbe nyúlni, mivel az előző évekhez képest a lakásokért általában 15 százalékkal többet kellett fizetni. A házak esetében 2019-ben 9 százalékkal nagyobb összeget kellett a vásárlónak kiadni. A meglévő ingatlanok átlagára a lakások esetében közel 560 ezer euró, a házak átlagára pedig kevéssel több mint 882 ezer euró.

Kirchberg

Az új építésű lakások négyzetmétere átlagosan 6596 euró, a fővárosban 9528 eurós átlagos négyzetméter árakkal kell a vásárlóknak kalkulálni.

A tanulmány szerint az árak további növekedésével lehet számolni, ha a régóta fennálló, nem megfelelő ingatlan kínálatban nem történik érdemi változás.

Magas költségekkel jár, de sokak számára jelent megoldást a szobabérlés. A főváros különböző negyedeiben eltérő, de magas árakat lehet találni.

A Vaubanfort.lu weboldalon angol nyelven kereshetőek a rövid és hosszú távú célokat kielégítő albérleti szobák,  és lakások. A portál garantálja a legjobb ár-érték arányú albérleteket regionális és városi szinten egyaránt.

Jóval alacsonyabban, de a hazai viszonyokhoz még mindig nagyon magas áron lehet Luxembourg különböző negyedeiben szobát bérelni.  A kiutazók számára jó megoldás lehet lakótárssal, vagy lakótársakkal megosztozni egy ingatlanon.

A Vaubanfort.lu weboldalon angol nyelven kereshetőek a rövid, vagy hosszú távú albérleti szobák, lakások. A portál garantálja az igényeknek megfelelő legjobb ár-érték arányú albérleteket regionális és városi szinten egyaránt.

FILED UNDER : Ingatlan