dvweb.hu /

Paskál fürdő- Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Budapest turisztikai vonzerejét a történelmi műemlékek és látványosságok mellett a nagy számban előforduló gyógyfürdők jelentik. A Paskál fürdő Budapest legfiatalabb fürdője, a közelmúltban jelentős felújításon esett át, fedett részleggel bővítették ki.

A fürdő 9 medencével rendelkezik, és a téli időszakban a 33 méteres úszómedencéjére sátor kerül.

A Paskál fürdő különlegesnek számít geotermikus szaunája és az aquabárja miatt. A gyógyvíz összetétele a Széchenyi fürdő vízével megegyező:

Kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos kloridos hévíz, amelynek jelentős a nátrium és a fluoridion tartalma.

1965-ben végzett kútfúrás eredményeként 1000 liter/perc hozamú 70 Celsius fok hőmérsékletű gyógyvizet tártak fel, és a zuglói fürdőt 1989-re építették meg. A medencék modern vízszűrő és forgatórendszerrel vannak ellátva, majd 2016-ban fedett egységgel bővítették ki. A fedett részlegben helyet kapott egy tanmedence, egy gyermekmedence, egy-egy kinti-benti vízi bárral rendelkező élménymedence és egy gyógymedence is, így a létesítmény egész évben alkalmassá vált a vendégfogadásra.

A fürdőben szaunák és egy különleges geotermikus szauna is található. Mint a gyógyfürdőkben megszokott, itt is találhatóak kezelőhelyiségek, ahol különböző egészségmegőrző és javító , OEP által támogatott szolgáltatásokat lehet igénybe venni. A fürdőben különböző vendéglátóegységek, játszótér, fitness park, napozóágyak, és sportpálya található, és a parkosított környezet az enyhe és meleg évszakokban kellemes pihenést kínál. Évről évre egyre többen keresik fel, különösen a nyári szezonban jellemző a magas látogatószám.

A medencék és az épület hőszükségletét a 62 Celsius fokos hévízkút fedezi, viszont a téli hónapokban rendelkezésre állnak tartalék gázkazánok is.

A speciális geotermikus szauna hazánk egyetlen, hasonló adottságokkal bíró szaunája: a szauna hőmérsékletét és páratartalmát a saját hévízkút biztosítja, amely közvetlen kifolyással rendelkezik a szaunában.

A Paskálban 3 szezonális és 9 állandó fürdőlehetőség található.

A fürdőben a következő egyéb szolgáltatások vehetők igénybe:

  • Masszázsok: aroma, frissítő fej és lábmasszázs, termál masszázs
  • Finn szauna
  • Panorámás szauna
  • Geotermikus szauna
  • Aroma gőzkabin
  • Aquafitness

Elérhetőség

1141 Budapest, Egressy út 178 f.

FILED UNDER : Szabadidő , Utazás