Kylian Mbappe

dvweb.hu /

Ki minden idők legdrágább tinédzser átigazolása?

Kylian Mbappe lett minden idők legdrágább tinédzser átigazolása, amikor a PSG-hez szerződött.

Ez a lépés megdöntötte a rekordot, amelyet korábban Anthony Martial tartott, amikor 2015-ben a Monacótól a Man Utd-hoz került.

Mbappe óta volt néhány hatalmas tinédzsertranszfer, bár egyik sem fenyegette a rekordot.

Joao Felix (126 millió euró) minden idők negyedik legnagyobb átigazolásával az Atletico Madridhoz került, a Juventus 2019-ben 75 millió eurót költött Matthijs de Ligtért, míg a Real Madrid Rodrygo Goes-t és Vinicius Juniort szerződtette egyenként több mint 45 millió euróért.

A PSG 2017-es gigapénzeket megmozgató átigazolásai közül a második, amely teljesen megváltoztatta az átigazolási piacot. Mbappe valójában kölcsönszerződéssel érkezett a klubhoz, amelyhez egy olyan záradék is tartozott, amely véglegesíti, ha a Les Parisiens elkerüli a kiesést. Ez elkerülhetetlen volt, és pusztán a Financial Fair Play megkerülése érdekében manipulálták a szerződést.

Mbappe a Parc des Princes-ben valamennyire megvalósította a benne rejlő lehetőségeket, 2018-ban világbajnok lett, és továbbra is a tőle elvárt elképesztő ütemben lőtt gólokat.

A 2020/21-es Bajnokok Ligája legjobb 16 között a Barcelona ellen a Camp Nouban elért mesterhármasa csak megerősítette, hogy igazi szupersztárrá vált.

Fotó: focitipp.net

FILED UNDER : Sport