budapest airport transfer

dvweb.hu /

Budapest reptéri transzfer

Az elmúlt években a turizmus fellendülésével jelentős mértékben emelkedett meg a Magyarországra érkező turisták száma. Budapest nem csak turisztikai célpont, emellett a főváros nemzetközi viszonylatban is, világszínvonalú üzleti központtá vált, amely nagy számú az üzleti célú légiutas forgalmat produkált. Az utasok számának növekedésével arányosan megjelentek a budapesti reptéri transzfert kínáló szolgáltatások, amelyek a repülőtér és a főváros frekventált területei között bonyolítják az utasok szállítását. A választék bőséges, ezért nehéz dönteni a legmegfelelőbb ár-érték arányú szolgáltatások között, és sokan részesítik előnyben a kényelmes, közvetlen a repülőtérre való közlekedést. A körültekintést indokolttá teheti, hogy az elmúlt években több milliós büntetést szabott ki a Budapesti Kormányhivatal a szabálytalanul működő reptéri transzfer-szolgáltató vállalatok között.

 A kedvező megoldás kiválasztásában segít a justbudapest.com weboldal, amely összegyűjtötte a reptér megközelítésének módjait, a tömegközlekedést, a taxit, és a reptéri transzfert egyaránt.

  1. decemberében nagy port vert fel a Kormányhivatal ellenőrzése, amikor vizsgálták az internetes felületen magukat transzferszolgáltató cégeknek feltüntető szolgáltatásokat. A közlekedéshatósági szakemberek több esetben súlyos szabálytalanságokat tártak fel a szolgáltató cégek körében.

Az ellenőrzés a következő hiányosságokat tárta fel:

  • diszpécserszolgálati engedély hiánya- 2 estben
  • a járművezetőt érintő vezetői igazolvány hiánya – 2 esetben
  • személytaxi engedély hiánya – 2 esetben

A hatóság összesen 2,2 millió forintos közigazgatási bírságot szabott ki, és a helyszínen bevonta a megfelelő engedély hiányában a járművek forgalmi rendszámát is. Budapest Főváros Kormányhivatala továbbá közleményében tájékozta az olvasókat, hogy a jövőben is folytatódni fognak a rendszeres ellenőrzések, amellyel az engedély nélküli személyszállító szolgáltatásokat szűrhetik ki.

A költségek csökkentése szempontjából kiváló lehetőség a DriveNow autómegosztó, amellyel egy Vecsésen kialakított transzferparkolóból szállítják az utasokat minibuszokkal a repülőtérre, visszaérkezéskor pedig a terminálnál szedi össze az utasokat a busz, amelyet telefonon lehet megrendelni.

Utazási ajánlatok

Velence látnivalók

FILED UNDER : Utazás