botox után

dvweb.hu /

Botox után tilos a fekvés, így nem ajánlott lepihenni!

A botox kezelés egyike a leggyakrabban alkalmazott szépészeti beavatkozásoknak, az esetek túlnyomó többségében gond nélkül, és látható tünet nélkül akár évente több alkalommal is megismételhető.

A botox kezelés egy gyors injekciós technika, amellyel a ráncokat előidéző izmokba juttatják be a megfelelő anyagot a botulinum toxint. A Darvas Esztétika szerint a botox kezelés mellékhatása csak igen ritkán tapasztalható, a tünetei is igen enyhék, gyorsan megszűnnek, egyre népszerűbb a hölgy és férfi páciensek körében is. A hatására az arc fiatalosabb lesz, és olyan külső benyomások is eltűnnek, mint a szomorú, vagy a mérges tekintet, amely az arc öregedésének velejárója.

Botox kezelést kizáró okok

Jó tudni, hogy a kezelést kizárólag szakember végezheti, és minden esetben konzultáció előzi meg. Várandósság, szoptatás alatt, és azoknál, akik allergiásak akár a botulinum toxinra, vagy az egyéb összetevőire. Abban az esetben sem végezhető el, ha a páciens bizonyos izomgyengeséggel járó kórképelőzményekkel rendelkezik, valamint a kezelt felületen bármilyen bőrfertőzéses (például herpesz) panasszal érkezik.

A botox lehetséges mellékhatásai

Mint minden kezelésnek, így a botoxnak is lehetnek mellékhatásai, amelyek általában hamar megszűnnek, például jelentkezhet fejfájás, vagy szemhéjcsüngés, vagy aszimmetria az érintett területen. Az utóbbiak azonban pár héten belül korrigálhatók.

A botox után a páciens gyakorlatilag munkaképesen távozhat. A kezelést követően javasolt a mimikai izmokat mozgatni, viszont pár tevékenységtől meghatározott ideig feltétlenül tartózkodni kell:

  • 4 órán keresztül tilos a kezelt felületet masszírozni, nyomkodni, valamint elfeküdni, és előrehajolni sem lehet.
  • 4 napon keresztül tilos minden megerőltető fizikai munka és sportolás, a szaunázás, úszás is.

Kozmetikai kezelést, és masszírozást is csak a négy nap letelte után lehet a kezelt felületen alkalmazni. A botox kezelés hatása csak nagyjából 5 nap múlva jelentkezik, a tökéletes eredmény pedig körülbelül két hét múlva látható. Az ismétléssel pedig érdemes és ajánlott legalább három hónapot várni.

FILED UNDER : Szépség