wellness hétvége

dvweb.hu /

Wellness hétvége Bükfürdőn

Bük nagyközségnek körülbelül 3000 lakosa van, ennek ellenére a gyógyfürdője által már nemzetközileg is ismert. A gyógyfürdő az 1920-as években megkezdett olajkútfúrásoknak köszönheti létét. A büki gyógyvíz fürdőkúraként reumás és ortopédiai betegségekre és baleseti sérülésekre, ivókúraként pedig különböző emésztőrendszeri betegségekre, inhaláció formájában légúti hurutok kezelésére alkalmas. Az osztrák határ közelsége meghatározó szerepet tölt be a fürdőhely és a régió fejlődésében, rendkívül népszerű wellness hétvége helyszín. A gyógyfürdő jótékony hatásán kívül Bük klímájának szubalpin jellege turisztikai és egészségügyi szempontból is nagyon előnyös.

A kellemes környezetet a növényvilág és a pannontáj sokszínűsége jellemzi, amit a virágos, fás utcák egészítenek ki a kellemes klímával. A nagyközség látnivalói közül meg kell említeni az Árpád-házi királyok idejében épült katolikus templomot, illetve a ma már szállodaként működő Szapáry-kastélyt.

A különböző kulturális programok is színesebbé teszik a vendégek itt tartózkodását: Gyógy-Bornapok Bükfürdőn, Augusztusi Kulturális Fesztivál, Ünnepi Napok, Nyitott Pincék Napja, Pünkösdi Táncgála és Mazsorett Fesztivál, Utcaszínház.

Wellness hétvége Bükfürdőn

Hotel Caramell
2 éjszakás csomag már 31800 Ft/fő áron foglalható félpanzióval és wellness használattal! Miért éppen a Hotel Caramell? Pihenni bárhol tud.

Birdland Golf Spa Resort
A Radisson SAS Birdland Resort***** az ország egyik legkedveltebb wellness szállodája! Nálunk kizárólag kedvezményes csomagajánlatokkal foglalható. Tegyen egy próbát! Üdülési csekk is beváltható. 3 éjszakás csomag: már 38700 Ft/fő ártól foglalható félpanzióval és Spa- és Szaunavilág használattal!

Danubius Health Spa Resort Bük
A Danubius Health Spa Resort Bük Bükfürdon, nyugodt természeti környezetben, Budapesttol mindössze 220 km-re található.

Hunguest Hotel Répce Gold
Bükfürdő európai híru gyógyvize évtizedek óta vonzza a gyógyulni és pihenni vágyókat. A település az ország nyugati határán, Budapesttől 220 km-re fekszik. 32000 Ft/fő félpanzióval, wellness részleg használattal!

FILED UNDER : Utazás