ősz

dvweb.hu /

Ősszel is egészségesen

A tikkasztó nyári hőség után sokan nehezen veszik tudomásul, hogy a hűvös idő beköszöntével jobban oda kellene figyelni az öltözködésre. Az ősz az egyik olyan időszak, amikor leggyakoribbak a meghűléses megbetegedések. Természetesen immunrendszertől és egyéni érzékenységtől is függ, miként jelentkeznek a tünetek, de a legkritikusabb pont talán mindenkinél a torok és a mandulák. A reggeli hideg levegő, vagy az átmeneti cipő helyetti nyári szandálos viselet mind hozzájárulhatnak egy kellemetlen torokgyulladás kialakulásához. Amellett, hogy ilyenkor már mindenképpen ajánlott egy vékony sál használata, arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a felső légúti megbetegedések gyakran a lábról történő felfázásnak tudhatóak be.

Amennyiben tisztában vagyunk az öltözködés terén való könnyelműségünkkel, vagy csupán immunrendszerünket kívánjuk felkészíteni a hideg időszakban támadó vírusokkal és baktériumokkal való küzdelemre, ügyeljünk fokozottan a táplálkozásra, és a bevitt vitaminok mennyiségére. Bár megfelelő, változatos és minőségi táplálkozással gyakorlatilag minden szükséges anyaghoz hozzájuttathatjuk szervezetünket, mégis hatalmas a kereslet a különböző táplálék kiegészítők iránt. Életritmusunkból, vagy táplálkozási szokásainkból adódóan könnyen előfordulhat, hogy étkezéseinkkel nem kerül szervezetünkbe mindaz, amire szükség volna. Ilyenkor a tabletta formában kapható vitaminkoktélok gyorsan helyreállítják az egyensúlyt, segítséget nyújtva ezzel a betegségek megelőzéséhez, valamint azok leküzdéséhez.

Az emelt dózisú C-vitamin az őszi időszakban rendkívül kedvező hatással van szervezetünkre, de a tablettaevés mellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez a vitamin a természet patikájából a legkönnyebben hozzáférhető az élénk színű citrom levének fogyasztásával.

FILED UNDER : Egészség