kirchberg

dvweb.hu /

Népszerű kerületek Luxemburgban

Az elmúlt évtizedekben számos képzett szakember érkezett Európa szerte a virágzó gazdaságú Luxemburgba, a multikulturális közeg sokakat ösztönöz rövidebb-hosszabb időre szóló tapasztalatszerzésre. Ahogy a vonzó munkalehetőséget, az albérletet megtalálni sem egyszerű, különösen még otthonról.

Az albérlet keresésében, és kiválasztásában az árak mellett olyan eltérő szempontok is hangsúlyt kapnak, mint a tömegközlekedéshez való hozzáférés, a zöld területek nagysága illetve egyeseknek a szórakozóhelyek száma, vagy a nyüzsgő éjszakai élet az elsődleges.

A különböző szempontok alapján az elmúlt években az tapasztalható, hogy a Grund és Clausen kerület az éjszakai élet kedvelők körében népszerű, de a tömegközlekedési hálózatokhoz való hozzáférés miatt a Bonnevoie kerület északi része is a frekventált kerületek közé tartozik.

Külön ki kell emelni a Kirchberg negyedet, amely amellett, hogy a főváros üzleti negyede, és az európai intézmények fellegvára, számos sport, és kulturális infrastruktúrája révén a legmagasabb albérleti és ingatlanárai miatt sem veszít a népszerűségéből.

Gasperich

Az albérlet kereséséhez érdemes tematikus weboldalakat használni, az egyes szolgáltatók nem csak a lakások és szobák közvetítésében nyújtanak segítséget, de a megbízható lakótársak felkutatását is támogatják. Ezzel úgymond  még ideköltözés előtt leveszik az albérleti szoba keresőjének válláról a terhet.

A portálokon található albérletek ALL-IN szolgáltatásuk révén biztonságot nyújtanak abban, hogy később semmilyen rejtett költséggel nem kell az albérlőnek szembesülni: a szerződések egyértelműek és minden számlát tartalmaznak. A nagy sebességű internet kapcsolat mellett, teljesen felszerelt (a legkorszerűbb háztartási gépekkel) otthonok találhatók, és ha bármilyen probléma adódna, teljeskörű biztosítást élveznek az albérlők. Az sem elhanyagolható, hogy meghibásodás esetén, nem kell szakember után rohangálni, mivel a szakmai karbantartás szintén a szerződés része.

A luxemburgi lakások bérleti ára már az elmúlt években is stabilan állt, egy átlagos bérleti díj 2018-ban is 1385 euró környékén mozgott, de a kisebb alapterületű lakások esetében tovább emelkedtek az átlagos árak. A fővárosban igen gyakori a lakóotthonok közös megosztása. Havonta, fejenként a szobák 700-900 euró környékén mozognak, viszont nagy szerencse kell a 700 euró alatti szoba megtalálásához.

A luxemburgi albérleti szobák, lakások kereséséhez ajánlható a Vaubanfort.lu weboldal. A portálon a rövid, vagy hosszú távú célokra alkalmas megoldások találhatók kiváló ár-érték arányban.

FILED UNDER : Külföld