kerti grill

dvweb.hu /

Minden, amire a kerti grillezéshez szükség lehet

A nyár a lubickolás, és a kerti partik ideje, ilyenkor előkerülnek a kényelmes kerti bútorok, benépesülnek a kertek és teraszok. A hosszú téli – és egyéb okok miatti kényszerű bezárkózás – után végre kimehetünk a szabad levegőre akár huzamosabb ideig is jól esik kint tartózkodni. A kerti grillpartihoz nélkülözhetetlen egy jó készülék is, egy minden igényt kielégítő lávaköves grill tökéletes választás az igényes vásárlók számára.

A kerti grillparti alapvető kellékei

Ételek, pácok

A grillpartin kedveltek a különböző húsok, de egyre többen egészítik ki a menüt zöldségekkel vagy akár gyümölcsökkel is. Jó tudni, hogy az egyes húsok elkészüléséhez nagyjából mennyi idő szükséges, ezért célszerűbb eleve vékonyabb szeleteket használni, vagy a vastagabb, testesebb szeleteket ne felejtsük el a sütés előtt bevagdosni. Kedvelt grillként a marhahús, és a sertéshús, de sokan a csirkehúsra és a halra esküsznek. Az előbbieket célszerű már előző este bepácolni, az utóbbiak és a zöldségek számára pedig bőven elég a sütés napján pácolni, vagy extra gyors megoldásként villámpácot használhatunk.

Kerti grillek

A kerti grill készülék kiválasztását az ízlésünk mellett a használati szokások, és a kiszolgálandó társaság létszáma is befolyásolja. A következő típusok közül vásárolhatunk: a hagyományos fatüzelésű grillek mellett a gázüzemű grillek a legnépszerűbbek, de az újabb változat, a lávaköves grillek iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.

Gázgrillek előnyei, hátrányai

Nagyobb partikat rendezők számára a gázgrillek ideálisak, mivel pillanatok alatt bemelegednek, és könnyen, egyenletes sütési feltételek mellett használhatók. A sütési idő rövidebb, ezért hosszú távon már egy család számára is jobb választás.

Hátrányaként emlegetik a magasabb árát, és a használathoz szükséges gázpalack biztosítását, amely nehézkesebbé teszi, hogy piknikezni magunkkal vigyük. A gázgrillen készült hús messze nem olyan karakteres, mint ha faszenes grillen készítettük volna.

Miért jó a lávaköves grill?

Egy lávaköves grill azért jó, illetve azért jobb egy gázüzeműnél, mivel pontosan azt a hagyományos gazdag ízaromát adja vissza, amely miatt kedveljük a grillezést. A lávakövek alatt találhatók a gázégők, amelyek a hőforrást biztosítják a készülékünk számára. A speciális technikának hála, az elkészített ételek zamatosak, nem tartalmaznak karcinogén anyagokat, így teljes mértékben megfelelnek az egészséges életmód feltételeinek. Manapság számtalan modell kapható, a prémium minőségű svájci Landmann márkájú lávaköves gázgrillkocsik működtetése és karbantartása is nagyon egyszerű, klasszikus 5, vagy 11 kg-os gázpalackkal üzemelnek. Ugyanakkor a két kereke által könnyedén mozgathatók, az igényeinknek megfelelően a helyük változtatható. A készülékek minden olyan szükséges kellékkel is el vannak látva, amelyre a grillezés során szükségünk lehet.

A lávaköves grill működése

A gázüzemű lávaköves grillezők működésével kapcsolatban az a legfontosabb, hogy hőt a lávafejek közvetítik, amelyeket előzetesen fel kell melegíteni. Ez az előkészítés körülbelül negyed órát vesz igénybe, majd ha elérte a kellő hőfokot, akkor pár csepp olajjal kenjük át. A kenéshez használhatunk akár szilikonból készült ecsetet, amely hosszú élettartamú és könnyű tisztán tartani. A kenéshez és a pácoláshoz is lehetőleg olívaolajat használjunk.

A készülék karbantartása

A készülék működtetése és karbantartása során vegyük figyelembe a gyártó által javasolt tudnivalókat: amennyiben a lávaköveket erős tűzön kiégetjük, azzal a készülék öntisztító tulajdonsága érvényesül.

Manapság az interneten grillezők széles körű kínálatát találhatjuk meg, egy minőségi grillezővel garantált lesz a kerti parti. A kedvező ajánlatokért érdemes a www.hawaj.hu weboldalt felkeresni, ahol egy kattintással vásárolhatjuk meg a számunkra leginkább megfelelő készüléket.

FILED UNDER : Otthon