tárhely

dvweb.hu /

Milyen az igazán jó e-mail tárhely?

Azon túl, hogy a megfelelő e-mail tárhely kiválasztásának megvannak az alapvető szempontjai a méretek, a biztonság, a rendelkezésre állás vagy éppen az ügyféltámogatás tekintetében, kevesen tudják megfogalmazni, hogy mitől is lesz jó igazán egy ilyen szolgáltatás?

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a legalapvetőbb tulajdonságokat, melyek nélkül nem beszélhetünk professzionális e-mail tárhelyekről.

Felhasználóbarát kezelés és működtetés

Lehet biztonságos és nagy kapacitású egy e-mail tárhely, ha vezérlőpanelje kezelhetetlen. Ezért az első és legfontosabb, hogy a szolgáltatáshoz felhasználóbarát működtetés társuljon, így az eszköz konfigurációjától kezdve, a DNS beállításokon át, a postafiókok és ez üzenetek rendszerezéséig bezárólag minden könnyedén elérhető legyen benne.

Automatizált funkciók

Az automatizálás rendkívüli módon megkönnyíti a cégek életét. Legyen szó automatikus válaszokról, a bejövő üzenetek átirányításáról vagy a rossz e-mail címekre küldött üzenetek rögzítéséről, ezek a funkciók egy jó e-mail tárhely esetében nem okozhatnak gondot.

Külső levelezőprogramok támogatása

Egy jó e-mail tárhely felhasználását nagyban befolyásolja, hogy milyen külső levelezőprogramokat támogat. Az IMAP, az SMTP vagy a POP3 ma már alapvető, hogy konfigurálható legyen olyan programokkal, mint az Outlook, a Thunderbird vagy egy okostelefonos levelező applikáció.

Naplózott tevékenységek

Nagyon fontos, hogy egy jó e-mail tárhely biztosítson hozzáférési-, műveleti- és kézbesítési naplókat. Ezzel mindig és mindenhol könnyen ellenőrizhetjük a fiókunkban történő tevékenységeket, így akár még azt is, hogy ki, mikor és honnan fért hozzá, illetve milyen műveleteket hajtott végre.

Üzenetbiztonság

Ma már alapvető elvárás egy e-mail tárhelytől a reklámmentesség, de legalább ennyire fontos a biztonság is. A DMARC, az SPF vagy a DKIM támogatást érdemes szem előtt tartani, hiszen így kifelé és befelé egyaránt ellenőrizhető az e-mail forgalom, ezáltal a veszélyes üzenetek, de a spamek és a vírusok is kiszűrhetők.

FILED UNDER : Vállalkozás