barcelona

dvweb.hu /

Mikor repüljünk Barcelonába?

Arra a kérdésre, hogy mikor repüljünk Barcelonába az a legtökéletesebb válasz, hogy bármikor, hiszen a katalán főváros szinte bármikor magával ragad. Természetesen kissé mélyebbre is áshatunk a kérdésben, ekkor a válasz attól függ, hogy mit szeretnénk látni, mit szeretnénk kapni Barcelona városától. Azt ugyanis tudnunk kell, hogy a turistaváros például teljesen megtelik a nyáron, tehát ha nem a külföldi tömegre, hanem inkább a helyi emberekre és a helyi hangulatra, szellemre vagyunk kíváncsiak, akkor válasszuk inkább a tavaszi vagy az őszi kirándulást.
A tavaszi és az őszi kirándulást ajánljuk mi is, hiszen a repülőjegy Barcelonába olcsóbb is ezekben az időpontokban.

Barcelona kulturális élete rendkívüli, aki kedveli a művészeteket, ott a helye, de a gasztronómia iránt érdeklődőket sem fogja hidegen hagyni a város, sőt, Barcelonába még a focirajongóknak is kötelező a látogatás. A főszezonban nyüzsögnek a turisták, ugyanakkor a turisztikai célpont szezonon kívül is kellemes meglepetéseket tartogathat. Keressük a repülőjegy Barcelonába legmegfelelőbb ajánlatát, hogy aztán ősszel a város védőszentjének ünnepébe (La Mercè Festival) csöppenhessünk bele, vagy utazzunk éppen májusban, amikor az idő is kiváló, hogy a város fölé emelkedő Montserrat hegyen szívjuk tele magunkat friss levegővel.

barcelona

A repülőjegy Barcelonába igazán kedvező, főleg a szezonon kívüli ajánlatok tartogatnak kiváló árakat, amelyeket érdemes kihasználni. Ha pedig már Barcelonában vagyunk, akkor élvezzük ki a város adta lehetőségeket, látogassunk el a leghíresebb múzeumokba, de ismerjük meg a város igazi arcát is, amely a turisták elől el van zárva. Ha nem a fő turistaszezonban utazunk, akkor lehetőségünk van a város azon arcát is megismerni, amely a turisták szeme elől el van rejtve: ez az igazi Barcelona! Azon pedig nem kell aggódni, hogy az ott élők nem fognak befogadni vagy segíteni nekünk a város igazi arcát meglátni.

barcelona-sagrada-familia

Ha már repülőjegy Barcelonába, akkor kihagyhatatlan a La Sagrada Familia, vagya Güel Park! Az okos utazók azt mondják, hogy ide érdemes előre, már az interneten keresztül megvásárolni a jegyet. Hallgassunk rájuk, ne érjen csalódás bennünket, hogy nem tudjuk megnézni a híres bazilikát. Tulajdonképpen Barcelona jelképe a La Sagrada Familia, amit még akkor is látni kell, ha épp nem azok a turisták közé tartozunk, akik a leghíresebb helyeket kívánják megnézni, hanem inkább a sötétebb városrészekre vágynak. A La Sagrada Familia története is érdekes egyébként, amelynek érdemes az utazás előtt utánaolvasni, hiszen teljesen más élményt nyújt, ha ismerjük a történetét. A híres Gaudí 1880-ban kezdte építeni, szinte haláláig a templomban élt és tervezte, építette a csodálatos épületet, amely még most sincs teljesen befejezve – azt mondják azért, mert annyira bonyolultak a tervek. Kétség kívül Spanyolország leglátogatottabb helye a templom.

barcelona

Minden év szeptember végén Barcelona megőrül egy kicsit, hiszen ekkor ünneplik a város védőszentjét, amikor is a város teljes karneváli hangulatot vesz. A La Mercè Festival azokat várja, akik az igazi Barcelona arcára kíváncsiak. A körülbelül 5 napig tartó fesztivál teljesen felborítja a város hétköznapi életét, az utcán eseményekkel, parádékkal, felvonulásokkal és emberekkel telik meg szeptember végén. A rengeteg kivételes esemény igazán megmutatja a katalán jellemet!

Tehát: repülőjegy Barcelonába – ez nem kérdés. Barcelona is felkerült a bekarikázott városok közé a térképen, ahová egyszer (vagy kétszer) az életben el kell látogatni. Egyszer egy nyugalmas májusi kellemes meleg hétre, amikor a várost és a természetet járva ünnepeljük az életet, másodszor pedig szeptember végén, hogy a teljes őrületnek is részesei lehessünk.

Barcelona utazás
Barcelona látnivalók
További utazási tippek

Lisszabon látnivalók

FILED UNDER : Utazás