dvweb.hu /

Mi biztosíthatja a stabil talp alá valót túrázáshoz?

Ahhoz, hogy a természetben töltött idő ne csak szépségeket, hanem kényelemmel teli perceket is jelentsen, elengedhetetlen az optimális lábbeli megtalálása. Ha a cipő vagy a bakancs nem az alkalomhoz illő tulajdonságokkal rendelkezik az bizony ezerszeresen megbosszulja önmagát. S a víz- és vérhólyagok megjelenése a legkisebb gond, ami ezek után következhet. Vagyis nem éri meg a komfortot és a lábak egészségét kockára tenni.

Az ár vagy az érték a lényegesebb szempont?

Ha a cél a túrázás minden élvezetének megtapasztalása, akkor evidens, hogy az ideális lábakra szabott választás nem maradhat el. A legtöbben ezen a ponton főleg a pénztárcájukat veszik szemügyre, és az anyagi helyzetük nyújtotta lehetőségeket. Ám ez nem a legjobb irány. Mert nem az a legfőbb kérdés, hogy mennyibe kerül az adott modell, hanem az, hogy milyen tulajdonságokat testesít meg, azaz az értékei miről tanúskodnak. Ha utóbbiak vonzóak, akkor jöhet az ár dilemmája, mert a tulajdonságok fényében alkotható reális kép arról, hogy mennyire jó üzlet a beruházás.

A méret kiválasztása külön figyelmet igényel!

A lábméret megállapítása bagatell feladatnak tűnik, lévén általában mindenki tisztában van azzal, hogy mekkora a lába. Ez rendben is van, viszont a túracipő megvásárlása speciális kihívás, pont azért, mert a lábbeli is speciális körülmények abszolválására hivatott. Így például a vastag zoknit, harisnyát, vagy egyéb kiegészítőt, ami a lábfejek méretét nagyítja, mindenképpen célszerű beleszámolni a kalkulációba. Így elkerülhetőek az olyan kellemetlenségek, mint az itt-ott szorító, feszítő, nyomó zokni okoz, hosszú távon minimum bőrkeményedést, vízhólyagot előcsalogatva.

Mennyire fontosak a terepviszonyok?

Nagyon is! Nem mindegy, hogy erdei, mezei ösvényről, földútról, beton szerpentinről vagy sziklás hegyoldalról beszélünk. A cipő talpkialakításának az adott közeghez kell idomulnia a maximális biztonság garantálásának érdekében. A specifikus túraútvonalak teljesítése speciális tulajdonságokkal büszkélkedő cipőt követel. A vízhatlanság, a lábbarát szellőzés, valamint a megerősített orr- és sarokrész olyan jellemvonások, amik alapvetőek, pont ezért nélkülözhetetlenek.

FILED UNDER : Vásárlás