dvweb.hu /

Medencefedés fajtái: fontosabb opciók

Azt már az elején el kell döntenie, hogy milyen fajta medencefedést szeretne: manuális, félautomata vagy automatikus medence fedelet. Ha a manuális nyitható és zárható medencefedést választja akkor, kézileg húzhatja be és ki a fedelet.

A félautomata fedelek motoros hengerrendszert használnak. Villamos energiát használnak a fedél tekercseléséhez és kihúzásához, de általában azt követelik meg, hogy valaki kihúzza a fedelet, vagy a fedelet felfelé görgetve vezesse a fedelet a tekercsre. A fél-automatikus fedeleket a medence körül egységekbe dobozokba lehet beépíteni.

Az automata fedelek szorosan rögzített tárcsákkal rendelkeznek, amelyek egy gombnyomással automatikusan fedik le és nyitják fel a medencét. Ez a legdrágább termék opció, de a legkényelmesebbek is.

Medencefedés fajtái

Ha csak éjszaka használja a medencét, a medence fedélének hatékonysága attól függ, hogy a fedél által megakadályozott párolgás és egyéb veszteségek meghaladják-e a fedél által okozott szolár nyereség csökkenését. A fedél típusa és az éghajlat befolyásolja ezt az egyensúlyt.

Száraz és / vagy szeles körülmények között a medence párolgási sebessége nő. Ezért általában előnyös, ha a napfényben átlátszó vagy buborékfedél van. Meleg, párás körülmények között a párolgási sebesség csökken. Ebben az esetben előnyösebb lehet a fedél napközbeni elhúzása.

FILED UNDER : Ingatlan