szemműtét

dvweb.hu /

Jelenleg ilyen árakon végeznek szürkehályog műtétet Budapesten

A szürkehályog a szemlencse elszürkülésével járó, időskori megbetegedés. Kezelése szemüveggel és különböző készítményekkel nem, csupán szürkehályog műtét keretében oldható meg. Nézzük meg, mennyiért végeznek most el egy szürkehályog műtétet Budapesten!

A szürkehályog műtét árát befolyásoló tényezők

A szürkehályog műtét végleges megoldást jelenthet a látásproblémák kezelésére. Egyszerre szünteti meg a homályos látást, a kettőslátást, a szemszikrázást és segítségével elkerülhető a gyakori szemüvegváltás is. Ráadásul hozzájárul a másodlagos szürkehályog kialakulásának elkerüléséhez is. Az eljárás keretében az elszürkült szemlencsét porrá zúzzák és egy, a szem felszínén ejtett apró bemetszésen keresztül távolítják el. Majd ugyanitt ültetik be az előzetesen megtervezett, személyre szabott műlencséket.

A szürkehályog műtét árát leginkább az alkalmazott műlencse típusa határozza meg. Hiszen nyilvánvalóan drágább egy olyan multifokális lencse, mely minden távolságra tökéletes látást nyújt, mint egy monofokális, amely csak egy távolságon eredményes. A cilinderes, vagyis tórikus műlencse beültetése pedig (összetettségére tekintettel) – az alapműtétek díján túl – felárasan történhet meg.

Az aktuális szürkehályog műtét árakról könnyen tájékozódhatsz a drnagymihaly.hu weboldal segítségével. Innen néhány pillanat alatt kiderül, hogy egy egyfókuszú, monofokális lencse beültetése szemenként mintegy 240.000 Ft-ért érhető el. A legtöbb ilyen műlencsét úgy tervezik meg, hogy távolra lehessen vele jól látni, közelre nézéshez (olvasáshoz, tévénézéshez, munkához, vezetéshez) pedig szemüveg viselése szükséges.

A multifokális lencse nagy előnye, hogy közelre és távolra is biztosítja az éleslátást. Egy ilyen műlencse beültetése 495.000 Ft-ra rúg egy szem esetén, két szemre értelemszerűen a duplája. Ha szürkehályog műtét során cilinderrel kombinált (tórikus) lencséket használnak, akkor szemenként további 100.000 Ft-tal szükséges számolni.

Egyéb költségek az operáció során

A szürkehályog műtét előtt és után is vannak még teendők. Az operációt megelőzően szükség van egy részletes, mindenre kiterjedő vizsgálatra, melynek során feltérképezik a szem állapotát és megnézik, fennállnak-e más betegségek. Ilyenkor kerül megállapításra az is, hogy a páciens alkalmas-e a műtét elvégzésére, illetve ekkor történik meg a műlencse megtervezése is. A weboldal szerint a vizsgálat díja 30.000 Ft.

A műtét másnapján, valamint két hónap elteltével kerül sor kontrollvizsgálatokra. Ilyenkor nézik meg, hogy megfelelően gyógyultak-e szemeid, megvitatásra kerülnek a tapasztalatok és ha szükséges, szemüveget is írnak fel. Mindkét kontrollvizsgálat ingyenes.

A szürkehályog műtét költségei a választott műlencse típus függvényében magasra is rúghatnak, ám néhány év alatt megtérülnek. A fizetésre számos lehetőség van: készpénzzel és bankkártyával is megtörténhet, de mód van egészségpénztári számla igénylésére is.

Sokaknak nincs lehetőségük arra, hogy a szürkehályog műtét vagy más látásjavító operációk árát egyszerre fizessék ki. Ebben az esetben a páciensek előtt nyitva áll az esély a részletfizetésre is. A komplex megoldások alkalmazásával és az egyedi igények szem előtt tartásával mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy exkluzív körülmények között, szakértők keze által kerülhessen sor szürkehályog műtétre.

FILED UNDER : Egészség