peeling

dvweb.hu /

A túlzott napfény és a bőröregedés egymással kéz a kézben jár

Végre itt a tavasz, örömmel fordulunk a melengető napsugarak felé, és az hőmérséklet gyors emelkedése miatt a bikini is hamar előkerül. A szakemberek már évek óta hívják fel a napozás szerelmeseinek a figyelmét, hogy a túlzott napfény – különösen védekezés nélkül milyen káros, nem beszélve arról, hogy a bőr idő előtti öregedésében is mekkora szerepet játszik.

 A szervezetre és lelkiállapotunkra a napfény igen kedvező hatással van, de számos pozitív tényező mellett manapság a károsító hatással kapcsolatos vélemények is napvilágot látnak. Az már köztudott, hogy az UV sugarak másként érik a bőrt a különböző évszakokban, vagy napszakokban, de akár magas tengerszint feletti magasságban, vagy a nagy vízfelületek mentén. A ráncosodás mellett különböző bőrelváltozásokat is okozhat, de súlyos esetben akár bőrrák kialakulásához is vezethet. A téma különösen aktuális, hiszen rövidesen nyaralók tömegei lepik el a vízpartokat, a tengerparti nyaralóhelyeket. A káros UV sugarak ellen nagyon fontos védekezni, és csak megfelelő fényvédő alkalmazása mellett ajánlott kint tartózkodni.

Az öregedés természetes élettani folyamat, azonban azt, hogy milyen gyorsan következik be, azt saját magunk is befolyásolhatjuk, illetve előidézhetjük. Mint egyéb más esetekre, így napfény károsító hatása kapcsán is igaz az, hogy a legjobb kezelést a megelőzés révén – megfelelő napsugárzás elleni védelemmel érhetjük el. Ma már a gyártók a különböző bőrtípusokhoz, valamint életkorhoz igazodó fényvédő faktorszámú termékeket fejlesztettek ki, amelyet akár napsütés intenzitásához alkalmazkodva választhatunk ki, illetve kombinálhatunk. Különösen a gyermekek bőrére kell ügyelni, hiszen a vékony bőrük különösen érzékeny a sugárzásra, ezért magas faktorszámú krémek ajánlottak, amelyet a tevékenységtől függően pancsolás, fürdőzés után ismételni kell.

Habár főként a hölgyek kerülnek előtérbe – az arc, vagy a dekoltázs védelme miatt, azonban a kopasz uraknak feltétlenül védeni kell a leégéstől a fejbőrt is.

Ma már különböző orvos esztétikai beavatkozások, például a peeling alkalmas a dekoltázs, a hát területén kialakult bőrelváltozások, ráncosodás kezelésére. Mindenképp érdemes szakember tanácsát kikérni, aki segít megtervezni a megfelelő beavatkozást.

FILED UNDER : Szépség