dugó

dvweb.hu /

A budapestiek 69 százaléka támogatná az autósforgalom csökkentését a fővárosban

A budapestiek 69 százaléka támogatná az autósforgalom csökkentését Budapesten – ez derült ki a Závecz Research friss kutatásából. A Magyar Autóklub szerint Budapest már most tele van. Közben a Közlekedő Tömeg Egyesület szerin a home office és online ügyintézés is elősegíthetné azt, hogy kevesebb autó legyen az utakon.

A Závecz Research felmérése alapján a fővárosiak 69 százaléka támogatná az autóforgalom csökkentését célzó intézkedéseket, és csupán 26 százalékuk ellenezné azokat. 

Két érdek „csap össze” – ezt a Magyar Autóklub műszaki igazgatója mondta. Azok, akik élhető várost szeretnének, és azok, akik autóval szeretnének eljutni egyik pontból a másikba. Budapest azonban már így is megtelt a szakember szerint. 

„Sem parkoló, sem közlekedés, sem gyorsaság gyakorlatilag most már nem lehetséges. Tele lett, teltház lett, ezt át kell gondolni, át kell szervezni, itt forgalomszervezésekre lesz szükség a jövőben.” – nyilatkozta az ATV Híradónak Gátfalvi Csaba, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azt a tendenciát kellene megfordítani, hogy autók ezrei jelenjenek meg a budapesti közlekedésben. Szerintük az alternatív megoldások mellett az utazási igények csökkentése is segíthetne ebben.

„Minél több munkahelyen tegyék lehetővé a home office-t, illetve a közigazgatásban az ügyintézésre legyen lehetőség online módon azokon a területeken is, ahol ez egyelőre nem lehetséges.” – mondta Szalay Áron, az egyesület elnöke az ATV híradónak.

A felmérés szerint a párthovatartozás sem jelent éles törésvonalt az autós forgalom csökkentése kapcsán. Az ellenzéki választók 80, de még a kormánypárti szavazók 52%-a is támogatná az autóforgalom korlátozását. Az ügyben a fidesz fővárosi frakcióját is kerestük, de nem kívántak nyilatkozni.
atv.hu
Fotó: illusztráció

FILED UNDER : Közlekedés